Blog

Geen onderdeel van een categorie

Gezocht: Middleware Engineer

Auteur:

Moeilijkheidsgraad: star-1star-2star-3star-4star-5

Ben jij gepassioneerd door het volledige automatisatieproces, van design, ontwikkeling tot implementatie? Ben je hierbij pas tevreden als jouw oplossing succesvol in productie draait? Als middleware engineer bij FlowFactor automatiseer en ontwikkel je innovatieve middleware oplossingen in een omgeving waar autonomie en persoonlijke groei centraal staan.

Wie FlowFactor is:

FlowFactor is een dochter van de Cronos Groep en hét huis voor DevOps en Middleware specialisten. Met locaties in Kontich (HQ), Gent en Amsterdam zijn we een lokale en betrouwbare partner voor onze klanten. Door ons IBM Platinum Partnership werken de FlowFactor middleware engineers met de meest geavanceerde IBM middleware technologie en expertise. Een troef die we graag inzetten om onze klanten een ongeëvenaarde kwaliteit en service te bieden én telkens met innovatieve oplossingen uit de hoek te komen.

FlowFactor is een team van gemotiveerde jonge mensen, omkaderd door sterke technische toppers en een omgeving waar ondernemerschap centraal staat. Samen omarmen we nieuwe uitdagingen met een brede glimlach. Constant communiceren, bijleren en innoveren vormen zo de pijlers waar  het FlowFactor team voor staat.

Hoe jouw job als Middleware Engineer eruitziet:

 • Door jouw passie voor systemen, de cloud & IT ga jij binnen jouw project steeds op zoek naar creatieve en innovatieve oplossingen. Hierbij ga je elke uitdaging frontaal tegemoet.
 • Deze oplossing ga je vervolgens scripten en automatiseren bij de klant. Een vlotte communicatie tussen klant en consultant staan hier centraal.
 • Ook de installatie, configuratie, tuning, problem solving van soft, hard –en middleware oplossingen zowel on als off premise en private, public en hybrid cloud vormen een belangrijk deel van jouw takenpakket.
 • Deze oplossingen krijgen ook na implementatie onze volledige ondersteuning. Als middleware engineer is het ook jouw taak om klaar te staan voor ondersteuning bij de klant na implementatie van jouw oplossing. Hierbij versterk je ook ons 24/7 operations team.
 • FlowFactor zou FlowFactor niet zijn als we niet constant op zoek zouden gaan naar de nieuwste Middleware & DevOps oplossingen. Ook hier draag jij jouw steentje bij, zodat we kunnen blijven leren van elkaar.

Wat wij onze nieuwe middleware engineer bieden:

 • Een innovatieve werkomgeving: je komt terecht in een gevestigde waarde binnen het Cronos netwerk, waar innovatie en ondernemerschap centraal staan.
 • Ondersteuning in jouw ondernemerschapambities: bij FlowFactor krijg je de kans om eigen initiatieven op te starten en je kennis ten volle te benutten.
 • Permanente leermogelijkheden: bij FlowFactor staat continu bijleren centraal. Je volgt de opleidingen die jij wilt en werkt op projecten waar jij optimaal kan bijleren en groeien. Zo krijg je de kans om een CV op te bouwen met uitdagende projecten, ervaringen en certificaten.
 • Uitdagende projecten: Je krijgt de kans om zowel in-house projecten te doen als projecten bij onze Belgische en internationale klanten.
 • Een hecht team: bij FlowFactor staat het team centraal. Samen gaan we er de volle 100% voor. Projecten pakken we samen vast. Als je het aan je toekomstige collega’s vraagt, zullen ze de uitzonderlijke expertise van onze senior engineers, de exclusieve spitstechnologieën en de aanstekelijke team spirit vast ook als belangrijke troeven vernoemenJ.
 • Een sterke verloning: je kan rekenen op een competitief loonpakket inclusief extralegale voordelen (bedrijfswagen, tankkaart GSM-abonnement, laptop; maaltijdvergoeding, verzekeringspakket, treinabonnement…).

Wat wij van onze middleware engineer verwachten

 • Opleiding en ervaring: je bent in het bezit van een een bachelor toegepaste informatica of gelijkwaardig door ervaring.
 • Expertise: Je hebt minstens 2 jaar relevante werkervaring als System en Middleware engineer. Daaraast heb je doorgedreven kennis van Linux en en Application Servers zoals IBM WebSphere Jboss, WebLogic. Kennis van virtualisatie en/ of de public cloud is hier een pluspunt. Ook ben je in het bezit van een goede kennis van scripting: Ansible of Chef, Puppet, Python….
 • Talenkennis: Nederlands en Engels kan je goed spreken, lezen en schrijven (andere talen zijn een plus).
 • Sterke communicatieskills: jij communiceert vlot naar het team, jouw collega’s en de klant. Hierbij stel je je behulpzaam op en ben je altijd bereid samen naar de beste oplossing te zoeken.
 • Actieve leerstijl: Niet bijleren is stilstaan. Jij hebt een constante honger naar kennis en bijleren en deelt deze kennis ook graag verder met jouw team.

Helemaal overtuigd? Aarzel niet om te solliciteren! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!