Blog

Over Flowfactor

Mijn eerste drie maanden bij FlowFactor

Auteur:Joachim De Groot

Moeilijkheidsgraad: star-1star-2star-3star-4star-5

Een spannende en leervolle periode in het leven van een pas afgestudeerde twintiger!

 

De backstory

Ongeveer drie maanden geleden, in augustus 2018, ben ik gestart bij FlowFactor, een bedrijf binnen de Cronos Groep. Na een spannende stage vol nieuwe, opkomende en hoogtechnologische concepten ben ik hier met veel moed begonnen. Ik kende namelijk al veel technologieën waaronder Docker, Kubernetes, Jenkins, AWS en IBM WebSphere Application Server. Mijn stagepartner en ik waren verantwoordelijk om een Kubernetes cluster op te zetten en hier een ‘containerised’ demo-applicatie voor WebSphere Application Server te ‘builden’ en te ‘deployen’ op een DevOps manier. Dit wil zeggen dat we het hele project zo geautomatiseerd mogelijk moesten uitvoeren. Dit stageproject hebben we op een succesvolle manier afgerond en achteraf kregen we de vraag of we wouden starten bij FlowFactor. Een heel interessante aanbieding, samen met de leuke sfeer, een kickertafel op kantoor en de kansen om met coole technologie te werken, hebben mijn stagepartner en mezelf overtuigd om te tekenen!

Maar hoe verliepen die drie maanden nu?

Om het in één woord te omschrijven: TOP!
Iets uitgebreider: het was een wervelwind van bijleren, reageren op incidenten en het halen van certificaten en badges. De eerste twee maanden zaten we intern op het hoofdkantoor in Kontich om ons rustig in te werken als kersverse DevOps & MiddleWare Engineers. We kregen interne projecten toegewezen, draaiden mee met de Managed Services (FlowFactor levert Tier 3 support aan enkele multinationals), we studeerden en participeerden aan training days, teamactiviteiten en vele kickerwedstrijdjes tijdens de middag.

Meedraaien in de Managed Services vond ik persoonlijk heel uitdagend.

Wat betekent dit nu voor mij specifiek?

Ik schrijf deze blogpost na mijn eerste evaluatiegesprek, dat zeer positief is verlopen. Dit gebeurt bij FlowFactor om de drie maanden. Ik heb een aantal IBM Badges behaald voor Cloud, Docker, Microservices en IBM Cloud Private. Ik sta ook op het punt om aan een WebSphere Application Server Liberty cursus te beginnen. Meedraaien in de Managed Services vond ik persoonlijk heel uitdagend en soms zelfs overweldigend. Als eerste werkervaring ineens mee support leveren in een complexe omgeving is toch wel een hele verandering, maar gelukkig kon ik altijd terugvallen op de steun en hulp van mijn collega’s.

Wil jij ook deel uitmaken van ons team?

Check dan even welke stageplaatsen en IT vacatures we momenteel hebben openstaan. Of beschrijf gewoon zelf je ideale IT job in een spontane sollicitatie.

NAAR DE VACATURES