SERVICES

Middleware as a service

Middleware as a service

Kubernetes

Kubernetes

Automation & DevOps

Automation & DevOps

Managed Services

Managed Services

IT audit & advies

IT audit & advies

Automation & DevOps

Automation & DevOps

DevOps Powerhouse

Geen slogan, maar een belofte!

FlowFactor is een DevOps service provider in elke zin van het woord. Voor onze engineers is DevOps namelijk zeker geen theoretisch en abstract begrip, maar dagelijkse realiteit.

De theorie

Bij DevOps gaan Development & Operations hand in hand. Het is hét antwoord op het voormalige hokjesdenken met vastomlijnde taken en de “ieder-zijn-specialiteit-mentaliteit”. Vroeger schreven developers enkel code en waren ze nauwelijks bij de implementatie van de operation teams betrokken. Lange doorlooptijden, onderpresteren van het systeem, oplopende kosten, onoverzichtelijke bug fixing rondes en veel frustratie waren doorgaans het onvermijdelijke gevolg.

Een DevOps service provider zet daarentegen in op multidisciplinaire expertise en een agile samenwerking. Iedereen is even betrokken en elke IT-vaardigheid is evenwaardig om het gemeenschappelijke doel, een geslaagde release, te bereiken. Alle betrokken partijen zijn daarbij van begin tot eind bij het project betrokken en delen de verantwoordelijkheid.

De praktijk

Door engineers met uiteenlopende specialiteiten van in het begin te betrekken, bekijken we de theoretische en praktische mogelijkheden en uitdagingen vanuit verschillende invalshoeken. Zo kunnen we het actieplan ook tijdig bijsturen. Wat is er wenselijk, mogelijk en haalbaar? Levert elke stap wel een meerwaarde op voor de end-users en de overhead voor het systeembeheer achteraf? En is het verwachte resultaat dan ook kostenefficiënt? Elke stap in het project wordt continu in vraag gesteld.

De technische knowhow van onze engineers beperkt zich bovendien niet tot hun specialiteit. We zetten sterk in op permanente bijscholing om multidisciplinaire expertise op te bouwen en zo ook de onderlinge communicatie te bevorderen.

ITIL conform

Onze engineers leveren volwaardige managed services volgens de ITIL best practices voor IT-development en support. Ook in een DevOps context passen we ITIL toe!

Waarom eigenlijk?

Als DevOps service provider bieden we u een zorgeloze samenwerking met:

 • grondige multidisciplinaire voorstudie en snelle feedback
 • kortere doorlooptijden, new releases en time-to-market
 • continue integratie en optimalisatie & instant bug fixing
 • maximale automatisatie voor minimaal beheer achteraf
 • aanzienlijke tijd- en kostenbesparing en minder stress
 • hogere IT-performantie en maximale bedrijfszekerheid

Dat alles resulteert in concrete en meetbare voordelen zoals:

 • tijd- en kostenbesparing door procesoptimalisatie
 • minder support tickets voor uw interne help desk
 • snelle communicatie en hogere klanttevredenheid
 • betere rapportage en meer gecontroleerd beheer
 • verbeterde compliance en betere digitale security

Bent u ook gewonnen voor de DevOps approach?

Of FlowFactor dé DevOps service provider is die u zoekt? Nodig ons gerust eens uit voor een vrijblijvend kennismakend gesprek om dat zelf te ondervinden.

AFSPRAAK PLANNEN?