Blog

Over Flowfactor

Waarom jij ook een IT job bij FlowFactor wil scoren

Auteur:Natan Depauw

Moeilijkheidsgraad: star-1star-2star-3star-4star-5

Werken bij FlowFactor heeft zo zijn voordelen. Dat je bij een innovatief technologiebedrijf terecht komt waar je met cutting edge technologieën aan de slag kan, is uiteraard de voornaamste reden om voor een uitdagende IT job bij FlowFactor te kiezen. Maar dat is zeker niet de enige reden. Als je het aan onze medewerkers vraagt, staan de team spirit en de collegiale sfeer met stip bovenaan het troevenlijstje. Er wordt wel hard gewerkt en voortdurend bijgeleerd, maar er mag ook gelachen worden op de werkvloer en als het even kan, trakteren we onze teams zelfs op iets meer… Teambuilding activiteiten bijvoorbeeld.

Hoe Natan zijn eerste FlowFactor teambuilding ervaren heeft. Een persoonlijk verslag

In juni 2018 trok ik met mijn collega’s van FlowFactor en die van onze zusterbedrijven Roborana en The Ledger op teambuilding weekend naar de Ardennen. Dat was al enige tijd hét gespreksonderwerp bij uitstek op kantoor en het is ook echt een fantastische ervaring geworden.

Direct een eerste teamopdracht

Het begon allemaal op een vrijdagavond om 19 u. Eigenlijk al twee uur voordien, want zo lang was het rijden naar Xhoffraix, het dorpje waar we verbleven. Ter plaatse aangekomen, begon ik aan mijn eerste opdracht. Mijn team en ik zouden voor iedereen spaghetti voorzien. Gelukkig waren we saus gaan halen bij een traiteur. Het had anders nog wel wat langer geduurd voor iedereen eten had.

Na een deugddoende maaltijd zochten we allemaal een slaapplek en maakten we ons bed op. Direct gaan slapen zat er echter nog in. De sfeer zat er goed in en het duurde niet lang of we zaten met zijn allen in de bar en de kelder voor een spelletje. Er werd zelfs gezongen en gedanst.

Wat dieper in de nacht besloten enkelingen om het zwembad, sauna en jacuzzi te verkennen. Het zwembad was fris, net zoals de jacuzzi. Deugddoend na al dat dansen, maar de hete sauna bleek een nog betere afsluiter voor de avond. Voor sommigen dan toch, want de nacht eindigde met een aantal mensen op de dansvloer. In de vroege uurtjes en het eerste ochtendgloren sloot ik de keet af. Dag 1 zat erop.

Jawel, ook op teambuilding weekend wordt er gewerkt bij FlowFactor!

Avontuur waar je het niet meteen verwacht

De volgende ochtend stond er in de voormiddag paintball op het programma. Na een snel ontbijt gingen we op pad, want het was best een eindje rijden naar de locatie. Die rit werd alweer een avontuur. Niet iedereen vond het even aangenaam om lang in de auto te zitten in de bergachtige Ardennen. Bij aankomst bleken we op de kop toe verkeerd te zitten. We mochten dus terug 20 minuten rijden naar de juiste locatie. Met nog maar een half uurtje paintball tijd beschikbaar, besloten we alsnog een andere paintball locatie op te zoeken. 3e keer goede keer. Het ging er trouwens behoorlijk competitief aan toe op het strijdtoneel!

Voor we onze logies opzochten om even uit te rusten, stopten we nog even aan de watervallen van Coo. Die moet je nu eenmaal gezien hebben als je in de buurt vertoeft.

’s Avonds werd er gebarbecued. Vlees en groentjes waren er genoeg. Heerlijk klaargemaakt door team barbecue. Jawel, ook op teambuilding weekend wordt er gewerkt bij FlowFactor! Iedereen wordt opgedeeld in teams en elk team krijgt een specifieke taak om uit te voeren. De perfecte manier om nieuwe collega’s beter te leren kennen en de team spirit te bevorderen

Bij FlowFactor moet je het respect van je collega’s verdienen

Enige competitiviteit is nooit ver te zoeken bij FlowFactor. Later op de avond daagden verschillende teams elkaar uit voor een partijtje tafelvoetbal, poolen en PlayStation games. En ja hoor, mijn team won!

De rest van de avond verliep zoals de vorige. Hapje, drankje, zwembad en sauna. Al kroop ik deze keer wel een pak vroeger onder de wol. Zondagochtend pakten we in en keerden we huiswaarts. Helemaal voldaan, van een heerlijk weekendje weg.

Enige competitiviteit is nooit ver te zoeken bij FlowFactor.

Ben jij er ook op de volgende teambuilding?

Wil je ook deel uitmaken van het FlowFactor team en de Cronos familie? Check dan even welke stageplaatsen en IT vacatures we momenteel hebben openstaan. Of beschrijf gewoon zelf je ideale IT job in een spontane sollicitatie.

NAAR DE VACATURES